Μηχανογραφικό 2015: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής μέχρι τις 17 Ιουλίου – Πανελλαδικές 2015

vaseis_panelladikon_2015
Οι βάσεις 2015 με βάση τα στατιστικά των πανελλαδικών εξετάσεων
23/06/2015
osa-prepei-na-gnorizoun-oi-mathites-epilogi-edu.gr
Νέο εξεταστικό σύστημα και κατανομή τμημάτων. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές, φροντιστήριο επιλογή στη Νέα Ερυθραία
08/09/2015
Εμφάνιση όλων

Μηχανογραφικό 2015: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής μέχρι τις 17 Ιουλίου – Πανελλαδικές 2015

mixanografiko_panelladikes_2015

mixanografiko_panelladikes_2015

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε σήμερα ότι λόγω της επικείμενης διεξαγωγής του  Δημοψηφίσματος, για το οποίο τα περισσότερα Λύκεια της χώρας θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα, η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων παρατείνεται ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία  υποβολής και οριστικοποίησης μηχανογραφικών ήταν η 7η Ιουλίου. Μέχρι στιγμής τα τελευταία οριστικοποιημένα μηχανογραφικά έχουν αριθμό πρωτοκόλλου στο 19.000 που σημαίνει ότι αρκετοί δεν οριστικοποίησαν τα μηχανογραφικά τους έως τώρα.

Σε περίπτωση που κάποιος οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του και διαπιστώσει κάποιο λάθος σύμφωνα  με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ.

Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

πηγή: news.gr